Hra Parks bude v češtině!

 

Víkendový Albi Game Day Family plný oznámení různých rodinných her, které pro nás vydavatelství Albi chystá, přinesl i skvělou nečekanou zprávu – dočkáme se hry Parks v češtině a dokonce rovnou s rozšířením Nightfall! Základní hra s českým názvem Parky i rozšíření Po Setmění vyjdou zároveň a těšit se na ně můžeme již na podzim tohoto roku.  Navíc bylo přislíbeno, že v předobjednávkách bude možné získat hru společně s rozšířením za výhodnou cenu. Předobjednávky by měly být spuštěny při začátku Albi Game Days (17.-22.července), kdy nás navíc čekají další oznámení různých hráčských her.

Hra Parky je určena pro 1-5 hráčů od 10 let, s herní dobou v sólu něco přes půl hodiny.  V roli turistů v ní prozkoumáváte krásy amerických národních parků. Je to vizuálně nádherná hra, využívající workerplacement, kdy svoje dva turisty umisťujete na různé části cesty, která se proměňuje a prodlužuje v průběhu čtyř ročních období. Přitom sbíráte vzpomínky reprezentované dřevěnými žetony, snažíte se navštívit co nejvíce parků a občas vyfotíte i nějakou tu fotku. 

 

Vzhledem k tomu, že jsem asi před měsícem hru dostala v originále jako dárek, můžete se těšit na podrobnější recenzi dříve než česká verze dorazí do obchodů.

Komentáře