Glory: A Game of Knights - chystaná novinka

 

Vydavatelství TLAMA games dnes oznámilo, že nám přinese hru Glory: A Game of Knights s českými pravidly (komponenty jsou jazykově nezávislé). Těšit se na ni můžeme již v červnu a mě, jakožto nadšence do středověku, na první pohled velmi zaujala. Jedná se o hru určenou pro 1 – 4 hráče od 14 let, která využívá mechaniku workerplacementu, ale zároveň si zde užijeme i házení kostkami a rytířské souboje. 

Ukázka karet (Zdroj: BGG)

 „Ve hře 
Glory se stanete mladým rytířem prahnoucím po uznání a slávě. Onu slávu si hodláte vydobýt na rytířských kláních či dobrodružných cestách, o kterých budou pět trubadúři a na jejichž konci možná připíšete ke svému jménu některé z kýžených přízvisek. Během každého kola se musíte rozhodnout, jak strávíte drahocenný čas. Zlepšíte své schopnosti na cvičišti, pokusíte se získat stoupence, pomodlíte se, nebo vyrazíte s mečem v ruce bojovat za krále? Na cestách se můžete také postavit různým výzvám nebo získat náklonnost sličných dam. Jedině rytíř se srdcem šampiona dokáže v turnaji zvítězit nad ostatními hráči a slavnými evropskými šlechtici 15. století.

Glory je hra vytvořená dvěma nadšenci do středověkých rekonstrukcí, kteří se rozhodli převyprávět příběh rytířského života prostřednictvím deskové hry. Klíčovými prvky jsou:

  • Dva odlišné herní módy pro různé zážitky a povahy hráčů – můžete se rozhodnout, zda chcete bojovat s ostatními hráči, či nikoliv.
  • Příprava na turnaj prostřednictvím populární mechaniky tzv. „worker-placementu“.
  • Cestování pomocí karet představujících výzvy, obchod či dvoření dámám.
  • Velkolepá klání, která vám přinesou většinu slávy.
  • Rychlé, ale promyšlené souboje.
  • Přízviska, která přinášejí další slávu, pokud byl život rytíře dosti výjimečný na to, aby si je vysloužil. Můžete se pokusit získat přízviska veřejná, či tajná, osobní. Navíc budou pokaždé jiná.“                                 - popis vydavatele

Ve hře se budeme moci utkat například i s Janem Žižkou z Trocnova (Zdroj: BGG)

Na stránkách TLAMA games najdeme také video trailer ke hře v češtině. Něco víc o tom, jak se Glory: A Game of Knights hraje, se dá dozvědět ze stránky na Kickstarteru, kterým hra prošla ke konci roku 2019. Nalezneme tam dokonce jedno video v češtině, kde hru představuje Jan Vondráček z Black Lotus.

Hrací deska černého hráče (Zdroj: BGG)

Zdroj: TLAMA games

Komentáře