Chai: Tea for 2 - chystaná novinka


Máme radi společenské hry iHRYsko.sk dnes na svém Facebooku oznámili, že hra Chai: Tea for 2, které v současné chvíli běží kampaň na Kickstarteru, bude díky nim dostupná i v češtině a slovenštině. 

Jedná se o samostatnou hru ze série Chai, tentokrát pro 1-2 hráče.  Jakožto obchodníci s čajem hráči budou plnit kontrakty, vylepšovat své plantáže s různými druhy čajů a následně čaj naloďovat v přístavu. Jednou z hlavních mechanik hry je dice workerplacement, tedy s umisťováním kostek místo pomocníků.  Při sólo hře budeme hrát proti automatickému hráči, jehož akce jsou řízeny balíčkem osmi karet. 

Rozložená hra (Zdroj: Kickstarter)

Jazykovou verzi hry bude možné zvolit po skončení kampaně v Pledge manageru. K ceně Deluxe edice je nutné připočítat poštovné a DPH, takže se hra docela prodraží. Nicméně nádherné dřevěné komponenty čajových lístků, malé plechovky na ně a karty přidávané díky stretch goals jsou označeny jako KS Exclusive a není tedy jisté, zda se dostanou později i do běžné distribuce, zatím je ve FAQ uvedeno, že nikoliv. Pořízení přes KS je tedy na zvážení, obzvláště v případě využití hromadného pledge 5+1 zdarma s velmi výhodným poštovným. Navíc se jako add on dají pořídit krásné dice trays, které jsou zahraničními recenzenty velmi dobře hodnoceny.

Karty přidané jako SG (Zdroj: Kickstarter)

Na dotaz, zda bude hra u nás později v prodeji, odpovědělo iHRYsko: „smiem odpovedať iba tak, že nesmiem povedať nič 🙂“, takže můžeme jen doufat, že ano, protože se zdá být velmi zajímavou dvojkovkou se sólo módem proti automatickému hráči.

(Edit: 4.6.2021 iHRYsko na svém FB potvrdilo, že hra u nás v prodeji bude: "Deluxe verziu môžete získať zapojením sa do Kickstarter kampane. Taká fajn normálna doputuje na Slovensko a do Čiech za vami sama 😉")

Zdroj: Kickstarter, iHRYsko

Komentáře