Arkwright karetní hra - chystaná novinka


Vydavatelství TLAMA games dnes oznámilo, že vydá s českými a anglickými pravidly Arkwright karetní hru (komponenty jsou jazykově nezávislé). Jedná se o komplexní hru (3,67 dle bgg), která je přístupnější karetní variantou původní velmi náročné deskové hry Arkwright (komplexita 4,57). Narozdíl od původní hry, tato karetní by měla být určena i pro sólové hraní, při kterém hráč poměří síly hned se dvěma automatickými oponenty. Autorem hry je Stefan Risthaus, který stojí například i za tituly Gentes, Mountain Goats a Santo Domingo.

Ukázka karet (Zdroj: BGG)

"V osmnáctém století začala průmyslová revoluce. Technologické pokroky postupně měnily podobu manuální práce a zámožní podnikatelé, mezi nimi i Richard Arkwright, zakládali první továrny, průmyslové kolosy, které spoléhaly především na mechanizovanou výrobu. 

Arkwright: Karetní hra je náročná ekonomická strategie, která otevírá bránu do dob počátků moderního průmyslu. V roli jednoho z prvních magnátů budete stavět továrny, zaměstnávat dělníky, ale samozřejmě také vyrábět a prodávat zboží. Čím více dělníků zaměstnáte, tím větší bude vaše výrobní kapacita, ovšem musíte se připravit také na krize a nesmiřitelnou konkurenci…" - popis vydavatele

Hráčská deska (Zdroj: BGG)

Hra by měla přijít do obchodů v srpnu tohoto roku.

Zdroj: TLAMA games, BGG

Komentáře