I smrt může zemřít - novinky ze světa Cthulhu se dočkáme včetně dvou rozšíření

 

Cthulhu: I smrt může zemřít je kooperativní hra ze světa H. P. Lovecrafta (stejně jako např. Arkham horror, Eldrich horror a Panství hrůzy), za níž stojí autoři Eric M. Lang a Rob Daviau a ve které se v roli vyšetřovatelů ve 20. letech 19. století budete snažit přivolat tajuplné bytosti z onoho světa, abyste zastavili příchod Prastarých natrvalo, a bojovat s kultisty či různými nestvůrami.

Hru začínáte jako šílení, což vám může v jejím průběhu způsobit něco příšerného - a nebo výhodného - těžko předem říct. Každý z několika samostatných scénářů má podobnou strukturu dvou aktů, před a po vyvolávání. Pokud některý z vašich hrdinů zemře před vyvoláním Prastarého, hra je u konce a prohráli jste. Pokud už je Prastarý ve hře, dokud je alespoň jedna z postav naživu, máte stále šanci na výhru.

Jeden z hrdinů (Zdroj: REXhry)

České vydání hry bylo vydavatelstvím REXhry pod pracovním názvem Smrt, květen, kostka oznámeno již v srpnu roku 2020, ale teprve nedávno jsme se dočkali uveřejnění fotky krabice s potvrzeným oficiálním názvem Cthulhu: I smrt může zemřít a navíc oznámení fantastické zprávy a to, že se můžeme těšit zároveň i na dvě rozšíření, která výrazně zvyšují variabilitu hry. 

Ukázka karet (Zdroj: REXhry)

 V základní krabici najdete šestici velmi různých scénářů, z nichž každý má svůj vlastní příběh i speciální pravidla, aby hráči vyhráli, a dvojici Prastarých, závěrečných protivníků, které je nutné porazit - Cthulhu a Hastur. V menších rozšiřujících krabičkách pak naleznete dva protivníky: Yog Sothotha a Shub Niggurath, Černou kozu s tisícem mladých. Proti každému z nich jsou scénáře dost jiné, a tak výrazně zvyšují znovuhratelnost hry. 

Jedno ze dvou chystaných rozšíření (Zdroj: REXhry)
 

Hra je již ve výrobě a měla by být dostupná v obchodech ještě během roku 2021. 


Zdroj: REXhry, BGG


Komentáře