Tainted Grail se v češtině rozroste hned o několik rozšíření

 

 

V rámci právě proběhlých Albi Game Days bylo oznámeno hned několik rozšíření pro kooperativní příběhovou hru Tainted Grail: Pád Avalonu, která je zasazena do světa temného fantasy artušovských legend. 

Největším a nejobsáhlejším z nich je rozšíření Věky minulé a budoucí, které obsahuje hned dvě rozsáhlé kampaně.

"V kampani Poslední rytíř se vypravíte na zmrzlý, postapokalyptický Avalon, čtyři staletí po událostech kampaně Pád Avalonu. Spatříte dopad rozhodnutí, která jste učinili během Pádu Avalonu a uzavřete příběh lidského dobývání titulního ostrova. Čekají na vás nová unikátní střetnutí, nový herní mechanismus omrzlin a nebezpečné lokace, v nichž využijete pomoc neočekávaného spojence.

Kampaň Věk legend se odehrává šest set let před událostmi kampaně Pád Avalonu. Ocitnete se v ní po boku legendárních postav jako je král Artuš, Lancelot, Merlin a Nimue a odhalíte původ mnoha míst a legend, s nimiž jste se setkali v ostatních kampaních. Díky novému hernímu mechanismu vojenské síly budete při cestování divokou nádherou Avalonu velet celým armádám a budovat lidské osídlení.

Společně s kampaní Pád Avalonu tvoří tyto dvě kampaně propojenou trilogii, která se odehrává napříč celým tisíciletím a jejíž vzrušující příběh je vyprávěn na stovkách lokací a stran Deníků výprav, což z Tainted Grail činí zážitek, který žádná jiná desková hra nenabízí." - popis vydavatele

Druhé z oznámených rozšíření ponese název Ozvěny minulosti a rozšiřuje všechny tři hlavní kampaně, tedy Pád Avalonu, Poslední rytíř a Věk legend o osobní příběhy a unikátní vzpomínky pro každou ze 13 hratelných postav. Vydavatelství Albi se dle slov svých zástupců pokoušelo o vydání tohoto rozšíření již vloni s vydáním základní hry, nicméně v té době ještě bohužel nebylo dostupné.

Kromě Ozvěn minulosti a Věků minulých a budoucích se můžeme těšit i na další, kosmetická, rozšíření, včetně veliké krabice figurek Monsters of Avalon 2, a také např. na 15 cm vysokou sběratelskou figurku krále Artuše a stostránkový artbook plný fascinujících ilustrací ze světa Tainted Grail.

Navíc, kdo si předobjedná Věky minulé a budoucí, dostane zdarma jako bonus třináctou hratelnou postavu Niamh, za kterou je možné hrát kteroukoliv ze třech kampaní. A pokud si budete chtít Niamh koupit samostatně, i to bude možné. Jedná se o poměrně silnou, téměř nesmrtelnou postavu, která nemá vlastní desku hrdiny a je možné ji zasadit do kterékoli z těch, co máme ve hře k dispozici. Má však vlastní balíčky karet.

 

Veškerého slibovaného obsahu bychom se měli dočkat již v říjnu tohoho roku, krátce poté, co by měla být opět dostupná i základní hra.

Zdroj: Albi

Komentáře