Ztracený ostrov Arnak se dočká rozšíření v češtině

 

Krátce poté, co vydavatelství Czech Games Edition (CGE) na konci června oznámilo, že chystá rozšíření celosvětově oblíbené hry českých autorů Mín a Elwena Štachových Lost Ruins of Arnak (Ztracený ostrov Arnak), potvrdil na svém facebooku i MINDOK, který hru lokalizuje do češtiny, že se můžeme těšit i na toto rozšíření.

Novinka ponese název Expedition Leaders (oficiální český název ještě nebyl uveřejněn) a přinese do hry možnost vybrat si jednoho ze šesti unikátních vůdců expedice. Každý z nich bude vybaven různými schopnostmi, dovednostmi a startovacími balíčky a nabídne tak odlišné herní styly a strategie. Kromě tohoto prvku asymetrie přinese rozšíření do hry také nové možnosti bádání a další karty předmětů a artefaktů pro zvýšení variability hry.

CGE plánuje vydání anglické verze na říjnový Spiel´21, lokalizované rozšíření se na český trh snad dostane do Vánoc tohoto roku. 

Pokud byste si chtěli zkrátit čekání a nevyzkoušeli jste ještě volně dostupné sólo minirozšíření, které by mělo učinit sólo hru větší výzvou (pravidla i v cz, karty jazykově nezávislé), a hlavně sólo kampaň (zatím pouze v angličtině), přidávám odkazy na stránky CGE, kde je možné si stáhnout vše potřebné.

Lost Ruins of Arnak a rozšíření Expedition Leaders (zdroj: BGG)

Zdroj: CGE
 

Komentáře