Endless Winter: Paleoamericans bude v češtině od Tlamy!


Vydavatelství TLAMA Games dnes v rámci Ranní kávy s Petrem z Deskofobie oznámilo, že nám přinese hru Endless Winter: Paleoamericans (v češtině vyjde jako Věčná zima: Paleoindiáni). Jedná se o hru pro 1-4 hráče vydavatelství Fantasia Games, autorem je Stan Kordonskiy a o ilustrace se postaral Mihajlo (Mico) Dimitrievski, kterého známe například z vizuálu série Západního království (a který je též ilustrátorem her Imperium Classics a Legends, o nichž jsem psala v minulém příspěvku).

Ukázka karet zvířat (Zdroj: BGG)

Věčná zima: Paleoindiáni
je euro hrou, která kombinuje workerplacement a deck-building, podobně jako Ztracený ostrov Arnak a Duna: Impérium. Pokud by vás zajímalo srovnání právě těchto třech her a vládnete angličtinou, doporučuji video od Alexe Radcliffa z BoardGameCo, kde porovnává jednotlivé aspekty uvedených her a Endless Winter z toho vychází jako jeho nejoblíbenější.

Deska hráče s figurkami a meeply (Zdroj: Kickstarter)

"
Věčná zima je strategická hra, která spojuje worker placement a deck building novými unikátními způsoby. V každém kole platíte zdroji a kartami za činnost, kterou vyšlete členy svého kmene plnit. Vaši lidé vám poskytnou pár šikovných rukou navíc, zatímco karty kultury mají celou řadu efektů. Také si můžete karty ponechat a využít je až na konci kola ve Fázi zatmění, kdy se jejich efekty současně odhalí a rozhodnou tak o novém pořadí hráčů a spustí další akce. Ve hře najdete i jiné systémy a mechanismy, jako například karty na více použití, boj o území, pokládání dílků a sbírání sad. K vítězství vede mnoho způsobů. Po čtyřech rychlých kolech se počítá skóre a kmen s nejvíce body vítězí." - popis vydavatele

Dílky terénu s kempy a vesnicemi (Zdroj: BGG)

Tematicky je hra zasazena do doby 10.000 let před naším letopočtem. Ujmete se vedení kočovných kmenů, které utvářely americkou historii, a během svých putování budete osidlovat nová území, zkoumat nové objevy, štvát zvěř, a budovat megalitické stavby.

Ukázka karet (Zdroj: Kickstarter)

Oznámení Věčné zimy mě velmi potěšilo, protože tuhle hru už mám v hledáčku delší dobu a zvažovala jsem dokonce late pledge (který je stále možné na hru v angličtině uskutečnit, ještě nevyšla). Nicméně stále jsem doufala, že bychom se jí mohli dočkat i v češtině a jsem moc ráda, že se tak stalo. Hru je možné již teď předobjednat na eshopu TLAMA games (buď samotnou základní hru, nebo včetně několika minirozšíření, původně KS bonusů), a to, jak bývá u ohlášení nových her u nich zvykem, dnes a zítra se speciální slevou. Pokud jste neviděli oficiální trailer na českou verzi hry, najdete ho zde. Dodání hry je plánováno na leden 2022.

Zdroj: TLAMA games, BGG, Kickstarter

Komentáře