Imperium Classics i Legends vyjde v češtině od Fox in the Box!

 

David Hanáček z vydavatelství Fox in the Box prozradil v rámci rozhovoru v Joub.castu, že chystá v češtině dvojici her Imperium Classics a Imperium Legends od Osprey Games. Jedná se o asymetrickou karetní civilizační hru pro 1-4 hráče, za kterou stojí autoři Nigel Buckle (Omega Centauri) a Dávid Turczi (Anachrony), který je známý mimo jiné velmi úspěšnými sólo módy pro množství her. 

Ukázka karet Peršanů (Zdroj: BGG)

Z hlediska mechanik se jedná zejména o deck-building, hand management a tableau building. Za každou z civilizací se pak hraje hodně jinak. Hra je velmi dobře hodnocená (8.0 na BGG) a krásně vypadá, ilustrace má na svědomí Mihajlo (Mico) Dimitrievski, známý například vizuálem her ze série Západního králoství.

Ukázka karet Vikingů (Zdroj: BGG)

Krabice Classics a Legends jsou plně kompatibilní a každá z nich obsahuje 8 unikátních civilizací, které se budete snažit provést jejich vývojem (a posbírat tak co nejvíc bodů). Můžete tak hrát jako Kartáginci, Řekové, Keltové, Makedonci, Peršané, Římané, Skytové a Vikingové (Classics) nebo také budovat legendární civilizaci artušovskou, atlantskou, egyptskou, maurijskou, mínojskou, olméckou, utopistickou nebo dynastie Čchin (Legends). 

Vzhledem k tomu, že i automatický oponent pro sólo hru může hrát za kteroukoliv ze zmíněných civilizací, máte opravdu nepřeberné množství kombinací, jejichž zkoušení zabaví určitě na dlouho. Můžete si také zvolit jeden z pěti stupňů obtížnosti.

Imperium Classics a Legends (Zdroj: Osprey Publishing)

Hry by se v české lokalizaci měly objevit v obchodech na začátku roku 2022. Já jsem si před pár týdny pořídila anglickou Classics krabici, takže až se do ní zvládnu víc ponořit, můžete se těšit na dojmy z hraní.

Zdroj: Fox in the box, BGG

Komentáře