Lands of Galzyr - příběhová novinka od Snowdale Design na Gamefoundu

Na Gamefoundu právě běží kampaň na Lands of Galzyr, novou příběhovou dobrodružnou hru, za kterou stojí finský autor Sami Laakso a jeho vydavatelství Snowdale Design. Stejně jako Samiho předchozí hry (Dale of Merchants, Dawn of Peacemakers) je i tato novinka zasazena do světa Daimyria, ve kterém jsou to namísto lidí zvířata, kdo buduje civilizace, rozvíjí umění a čile obchoduje.

Lands of Galzyr komponenty (Zdroj: BGG)

Sami Laakso je všem svým hrám designérem, ilustrátorem a vydavatelem v jedné osobě. Pro práci na Lands of Galzyr si však přibral několik spolupracovníků, Seppo Kuukasjärvi se podílí na herním designu, Jesús Delgado na ilustracích a tým pěti dalších lidí na psaní příběhů.

Na výběr máte ze 4 dobrodruhů (Zdroj: BGG)
 

Lands of Galzyr je hra pro 1-4 hráče plná příběhů a dobrodružství v otevřeném světě, kde každé vaše rozhodnutí ovlivní i následující hry. Budete se volně pohybovat po mapě, plnit úkoly a každá další hra začne tam, kde předchozí skončila. Není ovšem nutné hrát pokaždé ve stejném počtu hráčů, ani za stejnou postavu (i když je doporučeno, aby každý hráč měl rozehraného jednoho konkrétního dobrodruha). Můžete si také před každou hrou zvolit, jestli chcete hrát kooperativně nebo kompetetivně. 

Aysala (Zdroj: BGG)

Sólo hra funguje na stejném principu jako kooperativní varianta (každá hra je omezena počtem kol) a můžete bez problémů hrát za jednoho dobrodruha. Pro lepší představu doporučuji Preview Playthrough s Mikem od One Stop Co-op Shop.

Ukázka karet (Zdroj: BGG)

Osobně nejsem příznivcem her, které vyžadují aplikaci, takže když jsem zjistila, že Lands of Galzyr, na níž jsem se dlouhou dobu těšila, bude mít digitální knihu příběhů, byla jsem zklamaná. Nicméně po podrobnějším prozkoumání autory chápu, proč se tak rozhodli. Tištěná kniha by svým rozsahem vydala na tři romány a snažit se pokaždé vyhledat správnou stránku a odstavec by bylo zbytečně zdlouhavé, kazilo by to zážitek z hraní a nedalo by se vyhnout spoilerům. Navíc se jedná opravdu jen o knihu příběhů, která funguje jako webová stránka, nikoli aplikace v pravém slova smyslu, takže půjde bez problémů použít na jakémkoli zařízení a navíc půjde i stáhnout pro offline použití.

Prvotní prototyp knihy příběhů vs. finální digitální podoba (Zdroj: BGG)

Základní hra se dá podpořit na Gamefoundu za 69,95 , shipping je EU friendly a vyjde na cca 15-20 (resp. 20-25 pro Deluxe). Varianta Deluxe Edition za 129,95 je v podstatě zvýhodněnou All-in variantou, obsahuje všechny Add ony, které jdou jinak přibrat i samostatně (deník, dice tray, extra sadu kostek, obaly na karty, playmat a možnost stažení oficiálního soundtracku). Stejně jako u ostatních her od Snowdale Design v rámci kampaně nebudou žádné exkluzivní bonusy.

Karta jednoho z questů a tokeny (Zdroj: BGG)

Hra bude v rámci kampaně k dispozici v angličtině, francouzštině a španělštině. Vydavatel se nebrání ani lokalizaci do dalších jazyků, pokud by byl zájem ze strany vydavatelů. Jazyková náročnost je vzhledem k příběhovému charakteru hry opravdu vysoká. Můžeme tak jenom doufat, že si třeba některý z našich vydavatelů časem téhle krásné slibně vypadající hry všimne, i když se to nezdá příliš pravděpodobné.

Zdroj: Gamefound

Komentáře