Keystone: North America vyjde v češtině od Mindoku!

 

Vydavatelství Mindok včera na svém Facebooku oznámilo, že nám v češtině přinese hru Keystone: North America, na kterou v květnu proběhla úspěšná kampaň na Kickstarteru. Jedná se o prvotinu vydavatelství Rose Gauntlet Entertainment, za kterým ovšem stojí známý designér deskových her Isaac Vega (Zima mrtvých, Na vlnách neznáma, Ashes: Rise of the Phoenixborn).

Autory hry jsou Jeffrey Joyce a právě Isaac Vega, který pro ni také vytvořil sólo mód. 

Ukázka karet (Zdroj: BGG)

Keystone: North America je karetní hra pro 1-4 hráče, ve které se budete snažit vybudovat propojený ekosystém pomocí pečlivého umisťování karet zvířat a rostlin. Cílem je uspořádat mřížku z karet ve vzestupné či sestupné hodnotě, aby spolu žily, mezi sebou se podporovaly a aby váš ekosystém byl ten nejlepší a přinesl co nejvíce bodů.

Karty jsou nádherně ilustrované a je jich ve hře opravdu hodně, můžeme na nich pozorovat přes 60 unikátních druhů zvířat a rostlin. 

Ilustrace jsou opravdu dechberoucí. (Zdroj: Rose Gauntlet Entertainment)

Hru je možné hrát i kompetetivně nebo kooperativně, ale co nás hlavně zajímá, je sólo mód. Ten byl v zahraničních previews hodnocen velmi dobře a slibuje nám 20 různých výzev a dokonce i příběhovou kampaň a postupné otevírání obálek, které nám mohou do hry přidat nové druhy zvířat.  

Field Journal pro sólo a koop hru (Zdroj: Kickstarter)
 

Na Keystone: North America jsem koukala již na Kickstarteru, takže mě oznámení české lokalizace od Mindok velmi potěšilo. Kdy se hry dočkáme není jasné, můžete se ale zatím na Facebooku zapojit do hledání vhodného českého názvu.

Zdroj: MINDOK, Kickstarter, BGG

Komentáře