Tlama vydá roll-and-write dungeon crawler Papírové doupě


Vydavatelství TLAMA games dnes oznámilo, že vydá v češtině zakreslovací hru s fantasy tématikou Paper Dungeons: A Dungeon Scrawler Game. Za hrou stojí brazilské vydavatelství MeepleBR, které se v současné době snaží podpořit mladé nadějné brazilské herní designéry. Jedním z nich je také autor této hry Leandro Pires.

V češtině hra vyjde pod názvem Papírové doupě: Čmarovné dobrodružství. Jedná se o roll-and-write hru pro 1-8 hráčů od 10 let, s uváděnou hrací dobou 30 minut. 

Zakreslovací list (Zdroj: BGG)

"Ve hře
Papírové doupě se každý hráč stane vůdcem čtyřčlenné družiny tradičních fantasy hrdinů prahnoucích po cti a slávě. Vydáte se na nebezpečné dobrodružství do útrob podzemního doupěte plného netvorů, pastí a pokladů. Po dobu osmi kol budete v podzemí zlepšovat schopnosti hrdinů, zápolit s nebezpečnými netvory a jejich přisluhovači a v neposlední řadě se pokusíte najít nějaký ten drahokam. Na konci hry se hrdinové vrátí do vesnice a v krčmě budou štamgastům vyprávět o svých činech. Hráč, který odvypráví ten nejvelkolepější příběh, se stane vítězem!" - popis vydavatele

Kostky (Zdroj: BGG)

Hra by měla být dostupná v březnu roku 2022 a již teď je možné ji předobjednat, a to dnes a zítra se speciální slevou, jak je na TLAMA games zvykem.


Zdroj: TLAMA games, BGG

Komentáře