Wild Serengeti bude komplet v češtině od REXher


Na Kickstarteru zítra končí kampaň na hru Wild: Serengeti vydavatelství Bad Comet. Jedná se o hru pro 1-4 hráče, ve které se v roli slavného režiséra pokusíte na pláních Serengeti, národního parku ležícího v severní Tanzanii a jednoho z nejrozsáhlejších chráněných území Afriky, natočit ten nejzajímavější dokument o tamních divokých zvířatech. Hra na první pohled zaujme svým vizuálem, zejména nádhernými detailními "animeeples", tedy dřevěnými figurkami zvířátek, a kartonovou skálou, jejíž účel je nejasný a vzhledem nápadně připomíná strom z Divukraje.

Zvířata a skála (Zdroj: Bad Comet)

Hra zajímavě kombinuje mechaniky draftování karet, budování vzorů a sbírání sad s engine buildingem. Vítězné body budou hráči získávat pomocí plnění podmínek na kartách scén. Ty vždy určí, v jakém seskupení musíte mít zvířata na herním plánu, abyste mohli danou scénu nafilmovat. V každém tahu budete mít možnost umístit na plán nové zvíře, nebo přemístit některé z těch, co už se tam vyskytují. Když se vám podaří takto scénu dokončit, získáte další zdroje a nebo permanentní výhody do konce hry.

Autoři slibují jednoduchá pravidla, která se snadno naučí i začátečníci, a zároveň dostatečnou strategickou hloubku, aby hra bavila i náročnější hráče. Zejména v sólo módu prý hra dokáže značně potrápit mozkové závity. Velkou znovuhratelnost by mělo zajistit více jak 168 karet scén, karty specialistů poskytující různé speciální schopnosti a rozličné události.  

Ukázka karet specialistů (Zdroj: Bad Comet)

V rámci kickstarterové kampaně bylo otevřeno poměrně hodně obsahu, který bude součástí promo balíčku (8 dalších zvířat, dalších 6 karet scén a 11 specialistů, látkový pytlíček a dřevěný stromek sloužící jako označení začínajícího hráče). Pro backery kampaně bude toto Promo zdarma. 

Protože jsem kompletista a rozhodně bych ráda měla ke hře všechno, zajímalo mě, jestli bude promo balíček dostupný i k české verzi hry. Odpověď Martina Hrabálka z REXher byla pozitivní: "Otevřelo se toho docela dost, takže jsme jim psali, že to chceme dělat. Ale bude to muset být bokem, je to docela drahé a do základu to nenarveme." S tím, že by to bylo součástí základní hry jsem ani nepočítala, i vzhledem k tomu, že v kampani stojí, že zdarma bude promo pouze pro backery. Nicméně pokud si říkáte, jestli tedy neskočit do Kickstarteru, řekla bych, že se to nevyplatí, protože tam je zas nutné počítat s připlácením poštovného (cca 15 dolarů) a DPH z celkové částky v pledgemanageru.

Jako add ony je možné ke hře v rámci kampaně přikoupit dřevěné žetony, kterými nahradíte ty kartonové obsažené v základní hře, set dřevěných zvířat navíc (neslouží ke hře, hodně lidí prý volalo po možnosti pořídit je extra jako hračky pro děti) a průhledné obaly na karty. Dřevěné deluxe komponenty mám obvykle ráda, ale tady mě naštěstí ani nelákají, a tak si můžu v klidu počkat na českou verzi hry.

Na hru se v češtině můžeme těšit v průběhu roku 2022.

Ukázka rozložené hry (Zdroj: Bad Comet)

 Zdroj: REXhry, Kickstarter


Komentáře