Bitoku - překrásnou novinku z Essenu nám nečekaně přinesou REXhry

V rámci vánočního překvapení spočívajícího v představení hned 4 novinek, oznámilo vydavatelství REXhry na svém Facebooku, že bude lokalizovat hru Bitoku, jednu z nejlépe hodnocených novinek letošního Essenu. Přestože naročnější euro hry nejsou obvyklou doménou Rexíků, tato graficky nádherná hra se jim tak zalíbila, že se ji rozhodli přinést na náš trh, z čehož mám velkou radost.   

Za hrou stojí španělský autor Germán P. Millán a na sólo módu se podílel designér Dávid Turczi, který je známý mnoha skvělými sólo módy k nejrůznějším hrám. Je tedy vidět, že byla sólu věnovaná náležitá péče. 

Tematicky je Bitoku inspirované japonskou mytologíí. Hráči se ocitnou v rolích lesních duchů na jejich cestě k cíli stát se dalším velkým duchem lesa. Budou jim pomáhat yōkai, kodamové a různí poutníci, kteří je budou na cestě doprovázet. Jedná se o náročnou hru s několika cestami k vítězství.

Hra využívá mechaniky hand managementu, kdy hráči mají v ruce karty yōkai, které musí umístit ve správný čas na správné místo tak, aby co nejlépe využili jejich schopností. Zároveň mohou v průběhu hry získat další karty do svého balíčku a tím rozšířit své herní možnosti a dosáhnout vyššího skóre. Druhou hlavní mechanikou hry je dice workerplacement. Hráč má k dispozici tři strážce yōkai v podobě kostek, které může vysílat do velkých oblastí lesa na herním plánu a spouštět tak různé akce. 

Pokud byste se víc chtěli pokochat grafikou hry, na BGG jsou v galerii moc hezké fotky. Podrobnější informace o tom, jak se hra hraje, můžete najít v představení a dojmech z hraní od Nithrania.

 Zdroj: REXhry, BGG

Komentáře