Dwellings of Eldervale - oznámení roku přišlo od Fox in the Box!

Ze spousty letos oznámených her jsem měla opravdu radost, o tom více ještě v dalším článku. Ale z tohoto oznámení jsem byla naprosto nadšená. Dwellings of Eldervale je hra, po které toužím už přes rok, celou dobu byla nedostupná i anglická verze a pomalu jsem ztrácela naději, že by se jí mohl vůbec někdo u nás chopit k lokalizaci. Vydavatelství Fox in the Box ale nezklamalo a na konci listopadu oznámilo, že nám tuhle pecku přinese v češtině!

Dwellings of Eldervale, hra vydavatelství Breaking Games, za kterou stojí designér Luke Laurie, prošla v roce 2019 úspěšnou kampaní na Kickstarteru. Jedná se o epickou hru zasazenou do fantasy světa kombinující euro mechanismy workerplacementu, engine buildingu, area control a kostkové souboje. 

Gametrayz (Zdroj: Breaking Games)

Hra vypadá opravdu nádherně, obsahuje obrovské množství komponent a navíc například i praktické pořadače na komponenty gametrayz, které hodně urychlí přípravu každé partie. 

Karta Pegase (Zdroj: Breaking Games)

Dle slov vydavatele Fox in the Box samotná hra u nás vyjde ve standardní edici s kartonovými stojánky monster a miniaturami Mother of Dragons a Frost Giant. O možnosti dokoupení komponent pro Legendární a Deluxe edici se jedná. Těšit se na ni můžeme v průběhu roku 2022.

Herní materiál (Zdroj: Breaking Games)


Zdroj: Fox in the Box, BGG
 
 

Komentáře