Viticulture bude po letech opravdu v češtině díky Albi

V rámci Albi vánoční besídky, předvánočního streamu na Albi Youtube kanálu, byla oznámená mimo jiné lokalizace stále velmi oblíbené starší hry Jameyho Stegmaiera (Stonemaier Games, 2015), Viticulture. V češtině vyjde pod názvem Vinohrad a bude se jednat o Essential Edition, tedy edici hry vylepšenou o některé prvky z původního rozšíření Tuscany (stejně jako v současné době běžně vychází v angličtině). K tomu, zda se později dočkáme i plného velkého rozšíření Tuscany Essential Edition, se Albi zatím nevyjádřilo, a bude pravděpodobně jako obvykle záležet na prodejích základní hry.



Ve Vinohradu se budete snažit obnovit, zvelebit a rozšířit zděděnou vinici v italském Toskánsku. Hra využívá mechanik workerplacementu a hand managementu. Vaším úkolem bude co nejefektivněji využívat vaše pracovníky v průběhu jednotlivých ročních období. V tvrdé práci na vinici vám budou pomáhat také návštěvníci v podobě karet. Nezdrží se dlouho, ale mohou být velmi užiteční. Chytrým využíváním pracovníků a návštěvníků budete moci rozšiřovat své vinice, stavět budovy, pěstovat víno a plnit objednávky a směřovat tak k cíli stát se tím nejlepším vinařstvím v celém Toskánsku. 

Sólo hra je řešena pomocí automatického protihráče od Automa Factory, kteří vytvářeli automy i pro další tituly z dílny Stonemaier Games (Scythe, Na křídlech, Tapestry,...). 

Hra vyjde v rámci nového konceptu Albi Exclusive a bude dostupná výhradně na eshopu a prodejnách Albi. Je možné si ji již teď předobjednat s 10 procentní slevou za 989 korun. K dispozici by měla být na konci května.

Já mám doma hru v angličtině, takže se můžete těšit na recenzi z pohledu sólohraní v předstihu.


Zdroj: Albi, BGG

Komentáře