Po trilogii Západního království přicházejí Cestovatelé Jižního Tigridu


Jak mnozí z nás asi čekali (nebo v to alespoň doufali), vydavatelství TLAMA games oznámili, že připravují chystanou novinku od Garphill Games Wayfarers of the South Tigris (v češtině vyjde jako Cestovatelé Jižního Tigridu). Jedná se o první hru nové trilogie Jižního Tigridu, která navazuje na předchozí trilogie Severního moře (v češtině vyšli pouze Nájezdníci ze Severu) a Západního království (Architekti, Paladinové a Vikomti). O ilustrace se opět postaral Mihajlo "Mico" Dimitrievski.

Ukázka karet obyvatel (Zdroj: BGG)

Cestovatelé Jižního Tigridu vás tematicky zanesou do vrcholné éry Abbásovského chalífátu kolem roku 820 našeho letopočtu. Jakožto odvážní badatelé, kartografové a astronomové se vydáte z Bagdádu mapovat přilehlé území, včetně vodních cest a oblohy nad vámi. Nesmíte se však zapomenout na cestách starat o vaši karavanu pracovníků a vybavení a vést si záznamy, abyste mohli podávat zprávy o svých objevech.  

Hra obsahuje zajímavý mix mechanik. Poprvé (v rámci této série trilogií Shema Phillipse) se zde objevuje práce s kostkami a specifický workerplacement, kde kostky fungují jako pracovníci. Zároveň se ve hře setkáme s dalšími mechanikami jako je například tile placement (tedy pokládání dílků), set collection (sbírání sad), modulární herní plán, area control (převaha na plánu) a otevřený draft.

Hráčská deska s kartami území (Zdroj: BGG)

Oproti předchozím trilogiím Cestovatelé Jižního Tigridu vyjdou rovnou ve větší sběratelské krabici s plastovým insertem a k předobjednávce získate navíc balíček promo karet. Můžete si také dokoupit speciální kovové mince.

Hra je určena pro 1-4 hráče od 12 let a dle informací vydavatele ji můžeme očekávat v průběhu prosince 2022.

 

Zdroj: TLAMA games, BGG

Komentáře