Nová sólovka na obzoru - Albi vydá Mini Rogue!


V průběhu zářijových Albi Game Days byla oznámena spousta zajímavých novinek, jejichž souhrn jsem sdílela na Facebooku hned v průběhu akce. Jedna z nich si ale rozhodně zaslouží i samostatný článek na blogu, protože čistě sólovek (a téměř čistě sólovek) je na českém trhu stále pomálu. A jednu takovou se k mé velké radosti rozhodlo do svého portfolia zařadit i Albi.

Mini Rogue je minimalistický dungeon-crawler, v němž se stanete hrdinou sestupujícím do podzemí plného nepřátel. Hra je inspirovaná videohrami na principu rogue-like, kde se hráč opakovaně po svém selhání vrací na začátek a střetává se se stále stejnými, a přesto se měnícími výzvami. 

Původně hra vznikla jako čistě sólo 9 kartové print-and-play v soutěži na Boardgamegeeku (9 Card Nanogame PnP Design z roku 2016). V roce 2020 pak proběhla na vydání hry úspěšná kampaň na Kickstarteru, kde byla přidána i možnost hrát kooperativně ve dvou hráčích. Dle hodnocení na bgg ale hráči stále dávají přednost hraní sólo, tak jak byla hra původně designována.

Rozložená hra (Zdroj: Kickstarter)

V češtině vyjde Mini Rogue v průběhu příštího roku v rámci Albi plus (nový formát původního Albi Exklusive, kdy hry budou kromě eshopu a prodejen Albi v prodeji i v deskoherních speciálkách, které se do programu zapojí). Bude možné si ji také pořídit ve výhodném předplatném (Mini Rogue je součástí "strategického" balíčku, tedy části předplatného pro zkušenější hráče, společně s hrami Virtú a Velká čínská zeď, které jsou ale vhodné pro hraní ve více hráčích).  

Já mám Mini Rogue už dlouho na seznamu sólovek, které bych ráda vyzkoušela, takže se těším, až hra vyjde a budu vám moct přinést dojmy z hraní. 

 

Zdroj: Albi, BGG

Komentáře