Mých 9 očekávaných novinek roku 2024

Přemýšlela jsem, jestli zvládnu dát letos vůbec dohromady 9 her z chystaných lokalizací, na které se těším. Začínám být novinkami nějak přesycená a chtěla bych se spíš ponořit víc do hloubky oblíbených titulů, které už mám doma.  Když jsem si ale sepsala, které na rok 2024 oznámené hry bych ráda v sólu vyzkoušela, přece jen jich je dost.

1. Divoká Amazonie (Life of Amazonia) - na tuhle hru se těším opravdu moc, měla jsem ji jako nejočekávanější už na minulý rok, který těsně nestihla, teď už je ale k dispozici v obchodech a já se nemůžu dočkat první partie.

2. Na křídlech draků (Wyrmspan) - teprve před pár dny proběhlo celosvětové oznámení této novinky od Stonemaier Games. Moje první reakce na Jamieho fotku na Instagramu byla, že to musí být vtip, nicméně poté, co jsem zhlédla představení hry od Mindoku, začala se mi zamlouvat. Zdá se, že tady půjde podstatně více o jinou hru, než jen reskin, a že si zaslouží pořádně prozkoumat. (Asi mi to nakonec nedá a budu si chtít vyzkoušet i Everdell: Farshore a Dune Imperium: Uprising, ale tam mám pořád u obou pocit, že nemá smysl je mít doma, když už mám původní hru i se všemi rozšířeními.)

3. The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era - crowdfundingu se už snažím vyhýbat úplně, tady jsem ale díky češtině od Lišky udělala výjimku, protože to vypadá opravdu skvěle. 


4. Too Many Bones - crowdfunding, tentokrát přímo na stránkách Fox in the Box, je úspěšný a bylo již potvrzeno, že tato mezi sólohráči velmi oblíbená hra v češtině vyjde. Je možné podpořit ještě do soboty 13.1.

5. Včelín (Apiary) - první hra autorky Connie Vogelmann, která vyšla pod hlavičkou Stonemaier Games. V češtině nám ji přinese Albi a mělo by to být již co nevidět (8.2.). Trochu mě mrzí to sci-fi zasazení, což není úplně můj šálek kávy, ale stejně jsem na hru dost zvědavá.

6. Barcelona - a ještě jedna novinka od Albi, která by měla dorazit v březnu. Jedná se o komplexní euro hru s tématem budování města Barcelony.

7. Velkopark (Naturopolis) - REXhry oznámily, že k oblíbené mini hře Velkoměsto (Sprawlopolis) vydají i všechna pokračování: Velkostatek (Agropolis), Velkopark (Naturopolis) a Velkovšechno (Combopolis). Minimálně park bych si moc ráda vyzkoušela.


8. Horníci impéria (Imperial Miners) - nová hra ze světa Imperial Settlers (u nás vyšly předchozí tituly od REXher jako Settlers: Zrod Impéria a Settlers: Vládcové Severu), za kterou ale stojí jiný autor a lokalizuje ji tentokrát v češtině Blackfire. Mělo by se jednat o přístupnější, méně komplexní titul, ale opět můj oblíbený engine building, takže bych ráda vyzkoušela.


9. Čarodějnice! (Witchcraft!) - karetní sólovka, která navazuje na předchozí Vzdor!, který mě odradil válečným tématem, tuhle bych ale ráda vyzkoušela.



Komentáře