For Northwood - nová sólovka od Side Room Games je na Gamefoundu


Na Gamefoundu právě běží kampaň na malou čistě sólo karetku For Northwood. Hra mě zaujala už před časem, když se objevila na BGG v print and play podobě (stále si ji můžete stáhnout tady). Jedná se o vítěze soutěže BGG 54-card design contest z roku 2021. Zajímavá je tím, že se jedná o štychovku pro sólo hráče a upoutá i roztomilou grafikou.

Já jsem se k vyrobení PnP verze zatím nedostala, ale pravděpodobně hru podpořím, protože další tituly vzešlé z BGG soutěží, kterých se vydavatelství Side Room Games již ujalo, jsou velmi povedené. V rámci pledge manageru je možné přidat si některé z nich jako add on, například moji oblíbenou Black Sonatu, dedukční sólovku se skrytým pohybem, nebo Orchard: A 9 card solitaire game, na kterou jsem psala recenzi tady. Trošku jsem doufala, že by se mezi partnery pro lokalizaci For Northwood mohlo opět objevit vydavatelství Tlama Games, jako tomu bylo u skvělé sólo hry Grove: A 9 card solitaire game (více zde), ale tentokrát bohužel. 

Vaším cílem ve hře For Northwood bude sjednotit království Severního lesa v míru. V průběhu osmi kol navštívíte osm různých zvířecích panovníků a budete je muset pomocí štychů přesvědčit, aby se připojili k vaší alianci. K tomu budete potřebovat dosáhnout vždy přesného, u každého vladaře unikátního čísla (0-7). Aby se vám to podařilo, můžete využívat schopnosti svých spojenců (do začátku máte 4). Ty vám umožní například dobrat nebo odhodit kartu, případně jinak manipulovat s kartami na ruce ve snaze dosáhnout požadovaného skóre. Když se vám podaří získat některé z panovníků na svou stranu, budete je pak moci vyměnit vždy za jednoho ze svých spojenců a využít též jejich speciálních schopností. Každý ze získaných vladařů má určitou hodnotu vítězných bodů. Na konci hry je sečtete a získáte výsledné skóre. Jestliže získáte dostatek bodů, vyhrajete hru.

Hra slibuje dobrou znovuhratelnost díky tomu, že je zde 24 zvířecích vladařů, z nichž vždy jen 12 je ve hře.

Cenovka na Gamefoundu je 15 USD plus poštovné do ČR 6 USD. Poštovné by mělo zůstat stále stejné, i pokud byste chtěli pořídit více kopií hry. Když se tedy s někým domluvíte, můžete na dopravě ušetřit.

Předpokládané datum doručení je listopad 2022.


Zdroj: Gamefound, BGG


Komentáře