Konečně hra od Button Shy Games v češtině - REXhry vydají Sprawlopolis!

V posledním čtvrtletí roku bylo oznámeno několik novinek, které se chystají v češtině, a protože mě moc potěšily, zaslouží si i samostatné články na blogu. První z nich je Velkoměsto - rozšířené vydání, které nám již v prvním kvartále roku 2023 (tiskne se v Evropě) přinese vydavatelství REXhry. 

Jedná se o hru, v originále Sprawlopolis, amerického vydavatelství Button Shy Games, známého svými "wallet games", kapesními karetními hrami sestávajícími nejčastěji z pouhých 18 karet. Zejména mezi sólohráči jsou po právu velmi oblíbené. České vydání bude navíc rovnou obsahovat 5 doposud vyšlých rozšíření, tedy dalších 14 karet k 18 původním.

Velkoměsto (Zdroj: REXhry)  

Ve hře Velkoměsto budete pomocí přikládání a překrývání karet budovat město. Každá karta má na sobě čtyři barevně odlišené zóny - obytné (oranžové), komerční (modré), průmyslové (šedé) a parky (zelené). Ty se budete snažit různě navazovat v závislosti na bodovacích podmínkách stanovených třemi kartami pro danou partii (karty jsou oboustranné a tři z nich vždy použijete jako skórovací podmínky, v každé partii se tak zaměříte na něco jiného, díky čemuž má hra velmi dobrou znovuhratelnost). Zároveň na kartách najdete také kusy silnic, ty se budete snažit přikládat tak, abyste měli jednotlivých silnic co nejméně, za každou si totiž na konci hry odečtete jeden bod. Výsledné skóre získáte sečtením bodů za splnění podmínek bodovacích karet a odečtením bodů za silnice. To pak porovnáte se součtem čísel v levém horním rohu bodovacích karet. Pokud jste získali alespoň stejný počet bodů, vyhráváte hru.

Já jsem hrála základní hru v angličtině a můžu doporučit. Jsem zvědavá, co přinesou rozšíření, která budou v českém vydání. A doufám, že se bude hře na našem trhu dařit, abychom se třeba časem dočkali i dalších těchto skvělých mini her, třeba i mé oblíbené Tussie Mussie.


Zdroj: REXhry

Komentáře